Mielenterveys = Mielen hyvinvointia
Mielenterveys kuuluu kaikille!

Mielenterveyden ensiapukoulutukset (MTEA) ovat MIELI Suomen mielenterveys ry:n koulutuksia.
Kysymys on kansalaistaidoista samaan tapaan kuin esimerkiksi fyysisen ensiavun koulutuksissakin.

Mielenterveyden ensiapu-ohjaajajat ovat MIELI ry:n kouluttamia ohjaajia, joilla on oikeus MTEA-koulutuksien toteuttamiseen. Koulutukset ovat kahden päivän (14 oppituntia) mittaisia. Koulutus voidaan tarvittaessa jakaa useammalle päivälle.

Mielenterveyden ensiapu 1 (MTEA 1) on kehitetty vahvistamaan kansalaisten mielenterveystaitoja. Kurssi tarjoaa tietoa ja taitoja mielenterveyden edistämiseen monesta eri näkökulmasta. Kurssikirjana käytetään MIELI ry:n kirjaa Mielenterveys elämäntaitona.

Mielenterveyden ensiapu 2 (MTEA 2) saadaan tietoa yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä, niiden tunnistamisesta ja siitä, miten voimme toimia kun kohtaamme mielenterveyden ongelmia lähiympäristössämme. Kurssi antaa valmiudet soveltaa mielenterveyden ensiavun askeleita käytännössä. Kurssikirjana käytetään MIELI ry:n kirjaa Haavoittuva mieli – tunnista ja tue.

Kohtaa ja tue – Maahanmuuttajien mielenterveyden ensiapu KOTU- koulutus pohjautuu erityisesti MTEA2 -koulutuksen sisältöihin, ja erityisenä painoarvona on vahvistaa toimijoiden valmiuksia kohdata, tukea, ymmärtää ja ottaa puheeksi mielenterveyden asiat silloin, kun he kohtaavat mielenterveyden häiriöistä kärsiviä maahanmuuttajataustaisia henkilöitä.

Olen MIELI Suomen mielenterveys ry:n kouluttama ohjaaja ja oikeutettu toimimaan edellä mainittujen kurssien ohjaajana.

Jos haluat tilata työyhteisöllesi tai organisaatiollesi Mielenterveyden ensiapu-koulutusta, ota yhteyttä.